no comments

[VIDEO] IBU DIKECAM BIARKAN KAKAK ‘BULI’ ADIK KECIL, SI IBU TERGELAK2 KETIKA MERAKAM !

Video tersebut memaparkan gelagat seorang kanak-kanak perempuan ‘membuli’ adiknya. Dalam video berdurasi 1.05 minit itu, kanak-kanak perempuan tersebut duduk di atas adiknya yang sedang merangkak.

Bayi tersebut terus menangis apabila kakaknya tidak berhenti menghempapnya walaupun dia cuba melepaskan diri. Terdapat satu suara yang dipercayai ibu kepada kanak-kanak itu merakam gelagat mereka dengan gelak ketawa.

“Tunggulah adik kamu dah besar, kamu tunggu adik kamu belasah kamu,” kata wanita itu yang tidak melakukan sebarang tindakan sebaliknya terus merakam perbuatan itu.emak bodoh, emak biar anak dibuli, emak biar kakak buli adik, kakak buli adik, kakak duduk atas adik

Dalam video tersebut, wanita tersebut hanya mengarahkan kanak-kanak itu bangun dengan menyatakan tindakannya itu menyakitkan adiknya.

Wanita tersebut menganggap hal seperti itu seperti sesuatu yang melucukan namun netizen mengecam tindakannya kerana perbuatan itu boleh membahayakan nyawa anaknya sendiri.

Netizen menganggap tindakan perakam adalah tidak wajar kerana membiarkan kejadian tersebut berlaku tanpa mengambil tindakan sepatutnya.

“Awak tak sayang anak awak ke? Boleh beza gurau dengan buli tak? Kesiannya babytu, tak ada rasa kasihan ke?” tulis Nur Syahira Fuad Noor Asma.

“Tula..buatnye patah tulang belakang? Haa baru tau…ni tak….suke merakam pastu upload…..penyakit zaman sekarang,” tulis Marsitah Ieta.

Video tersebut menjadi viral di media sosial dengan dikongsi lebih 8,671 kali dan ditonton lebih 657,842 netizen.

Ada netizen yang bimbang dengan kejadian itu kerana boleh menyebabkan kecederaan patah pinggang apabila kanak-kanak perempuan itu berterusan melompat di belakang adiknya.

Comments

comments