no comments

Animasi Pendek Ini Buktikan Bahawa Bapa Sanggup Melakukan Apa Sahaja Untuk Anaknya!

Bagi ibu bapa apa yang paling penting ialah kebahagiaan anak-anak mereka. Mereka sanggup melakukan apa sahaja asalkan anak-anak mereka membesar dalam keadaan baik dan gembira.

Bagi seorang ibu yang mengandung dan melahirkan meskipun kadang-kala kepenatan menjaga anak melebihi dari bekerja di pejabat namun ibu tetap kekalkan mood yang baik untuk memastikan perkembangan anak tidak terganggu.

Manakala, seorang ayah yang berusaha mencukupkan keperluan anak meskipun kadang kala mengabaikan keperluan sendiri. Apabila pulang bekerja wajah anak yang ceria akan membuatkan segala penat dan lelah mencari rezeki terasa sangat berbaloi.

Mereka sanggup membelikan barang mainan yang disukai anak, bawa mereka berjalan-jalan, memberi pakaian dan makanan yang terbaik. Katakan apa sahaja, mereka rela melakukan semua demi anak-anak. Bukti lain ialah seperti dalam video ini.

Setiap hari si bapa menyediakan anaknya sebelum pergi ke sekolah. Dia juga mahu anaknya belajar bersungguh-sungguh. Namun, anaknya tidak berminat dengan apa yang dipelajari. Hal itu telah membuatkannya tidak bahagia seperti dahulunya.

Si bapa yang akhirnya menyedari perubahan itu cuba melakukan sesuatu. Dia tahu anak kecilnya tidak suka dengan pelajarannya di sekolah dan juga sedar bahawa anaknya sememangnya tidak gembira. Tiada lagi senyuman anaknya yang menyambutnya selepas pulang dari kerja.

Hal ini membuatkan si bapa cuba melakukan perubahan. Dia mahu anaknya semula, si kecil yang ceria, yang murah dengan senyuman dan si kecil yang gembira!

Sumber: Era Baru 

Comments

comments